KMD geeft visitekaartje af met Pop Rock in Concert

KMD geeft visitekaartje af met Pop Rock in Concert

Na maanden van voorbereiding gaf de Koninklijke Muziekvereniging Dongen (KMD) afgelopen weekeinde haar visitekaartje af tijdens twee concerten in de theaterzaal van De Cammeleur.

De rode draad tijdens de concerten was Pop Rock muziek. Het groot orkest van de KMD maakte er, onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema, en samen met een popcombo en zanger Tommie Christiaan, een bijzonder sfeervolle avond en middag van. Voor dirigent Hettema waren het zijn laatste optredens met dit orkest. Hij gaat zich op andere muzikale projecten richten. Met deze bijzondere concerten heeft hij zijn dirigeercarrière in Dongen op een passende manier afgesloten.

De ruim vijftig muzikanten van het Groot Orkest hadden het prima naar hun zin en straalden dat plezier ook uit tijdens het programma vol rocknummers waaronder ‘Who wants to live forever’ en ‘The Show must go on’ van Queen en ‘Nothing Else Matters’ van Metallica. Deze en andere legendarische hits kwamen tijdens deze concerten voorbij, vertolkt door de bekende zanger Tommie Christiaan, die er zichtbaar zelf ook van genoot.  Het enthousiasme van de muzikanten en Tommie Christiaan werkte aanstekelijk en zorgde ook bij de bezoekers voor sfeer en beleving.

Zaterdag was de zaal gereserveerd voor een staand publiek; zondagmiddag was de tribune uitgeschoven en konden de bezoekers vanuit een comfortabele stoel genieten van het concert. De Dongense formatie Papachat speelde op zaterdagavond in het voorprogramma en op zondagmiddag tijdens de afterparty. Deze jonge talenten lieten afgelopen weekeinde, net als het Groot Orkest van de KMD, horen dat Dongen op muzikaal gebied heel wat te bieden heeft. En dat is iets om trots op te zijn!

Bron: Dongen.nieuws.nl

Hieronder enkele sfeerfoto’s van de optredens (Foto’s KMD)

       

 

Het laatste nieuws