Muziekfabriek

Muziekfabriek

Daar spelen we alles, van rock tot klassiek: een geslaagde Muziekfabriek!

Na maanden voorbereiding was het zondag 7 januari eindelijk zover: de Muziekfabriek 2.0. Is het gelukt de Mega Magische Muziekmachine aan de praat te krijgen?

In 2015 is de Muziekfabriek voor de eerste keer uitgevoerd in de Cammeleur en op Koningsdag. Dit jaar heeft Koninklijke Muziekvereniging Dongen hier een nieuwe versie op gemaakt met andere acteurs, zangers en weer nieuwe jeugdleden. Het Jeugdorkest o.l.v. Rolf Rombouts heeft hierbij de muziek verzorgd.

Evy (gespeeld door Nienke Borst) en Lizzy (gespeeld door Anna van Zon) hebben gehoord dat er in Dongen een oude fabriek staat waar 8 jaar geleden een muziekmachine stond. Zij gaan op zoek en vinden deze. Maar doet de machine het nog wel? 

Tijdens deze reis komen ze verschillende karakters tegen: Barry de monteur (gespeeld door Jelle Gommers) Gerda de bewaakster (gespeeld door Veerle Vulto) en schoonmakers Janne en Jos (gespeeld door Eva Den Boer en Daniël Schellekens). Samen met elkaar hebben ze ervoor gezorgd dat de machine weer ging werken!

Het Jeugdorkest werd ondersteund door een popcombo en door een kinderkoortje. Rond het einde van de voorstelling kwamen de ‘Hulpmonteurtjes’ op om de machine weer te maken. De Muziekbende mocht laten zien wat ze in huis hadden. Tijdens Trashing the camp lieten ze zien hoe goed ze in de maat kunnen slaan en hoe geweldig het is om samen muziek te maken.

Een kindershow heeft natuurlijk goede muziek nodig. Dankzij de arrangementen van Rolf Rombouts zijn er nummers gespeeld van o.a. Kinderen Voor Kinderen en Ernst, Bobbie & De Rest. Het publiek heeft meegedanst en gezongen. 

Heb je dit gemist? Niet getreurd! Want dit jaar met Koningsdag wordt het nogmaals gespeeld.

 

 

 

 

 

Het laatste nieuws