Op zoek naar de kerstgedachte

Afgelopen zondag heeft de jeugd van Koninklijke Muziekvereniging Dongen tweemaal een prachtige voorstelling gegeven in de Oude kerk met als thema ‘Op zoek naar de kerstgedachte’.

Een modern verhaal waarin een verhalenverteller en meerdere toneelspelers het publiek meegenomen heeft naar het gezin van Sterre. Sterre moet van haar moeder op zoek naar de kerstgedachte. Ze komt uit een gezin met gescheiden ouders, en na iedereen naar hun kerstgedachte te hebben gevraagd weet ze het. Ze nodigt beide ouders met familieleden uit en zelfs een dementerende tante voor een gezamenlijk kerstdiner, en als zij vrolijk Jingle Bells meezingt is haar missie geslaagd.

Het verhaal werd muzikaal afgewisseld door het Jeugdorkest met ondersteuning van een popcombo en 2 zangeressen die bijpassende liedjes zongen. Een primeur was er voor dertien leerlingen van de ‘muziekbende’,  het eerste optreden samen met alle andere muzikanten voor een volle kerk.

Na de voorstelling werd iedereen getrakteerd op warme chocolademelk en heerlijke kerststol.

De jeugd kan terug kijken op 2 sfeervolle voorstellingen en dit was voor iedereen alvast een mooie, inhoudsvolle start van Kerst.

 

 

 

Het laatste nieuws